2013. január 2., szerda

Csokoládé




                                      



    Igazából több év kihagyás után újra kell tanulnom a csokival kapcsolatos technikákat, de igyekszek. Az utóbbi időben tudatosult bennem, hogy a szép torta nem a fondant borításnál kezdődik, aki a csokival elboldogul, az mindennel megbirkózik. :)

Időközben új csokicsodák születtek. Természetesen lehet még őket ,,überelni". A jó pap is holtig tanul. .)

Ennek a tortának az a különlegessége, hogy Pierre Hermé csokibevonóját használtam, igaz, hogy megkínlódtam a francia nyelvvel, amíg sikerült lefordítani a receptet( hozzáteszem, hogy alapszinten sem beszélem a franciát). :D Itt látszik, hogy a ,,nagyok" , gondolok itt Pierre, mindenre tudnak egy tuti receptet, még a színes csokibevonóra is, amivel mellesleg maga az álom dolgozni. 

A barátom névnapjára készítettem a következő édességet. A csoki a krémből kimaradt, de a fő alapanyag, a tojásfehérje, na és a málna. Málnás mousse(ejtsd: mussz): 


Túrós-görög joghutos kupola: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése